x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Fructul „de aur” cu 100 de beneficii pentru sănătate

Fructul „de aur” cu 100 de beneficii pentru sănătate

08 Mar 2019   •   21:44
Fructul „de aur” cu 100 de beneficii pentru sănătate

Întregesc tabloul multicolor al anotimpurilor prin galbenul lor intens, contribuind în acelaşi timp la menţinerea unei sănătăţi de invidiat.

Indiferent de modul în care alegem să le folosim – crude, coapte, uscate sau fierte – aceste fructe valoroase îşi păstrează proprietăţile şi acţionează pozitiv asupra organismului.

Specialiştii le-au atribuit acestor fructe, pe care străbunii noştri le numeau "aurul" toamnei", nu mai puţin de 100 de proprietăţi, printre care se numără acţiunea antiinflamatoare, astringentă, analgezică, emoliantă, tonică şi expectorantă.

Proaspete, sunt remedii naturiste pentru buna funcţionare a ficatului, dar şi pentru afecţiunile psihice. Vitamina C din compoziţia unui suc din aceste fructe este un remediu pentru răceală, gripă (infecţii de sezon) şi încetineşte procesul de evoluţie al microelemntelor care favorizează hepatita.

Consumate dimineaţa, pe stomacul gol, întăresc gingiile şi ajută la remineralizarea dinţilor în timp ce elimină toxinele din organism şi te scapă de oboseală.

Iată şi alte "beneficii de aur" ale acestor fructe vindecătoare (nu înainte însă de a afla care este numele lor):

.......................

Află mai mult aici

×