Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! AcceptX
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Sarmale cu urdă în foi de ștevie (pentru dieta bolnavilor cardio-vasculari)

15 Mai 2019

Sarmale cu urdă în foi de ștevie – de ce să le includă în dietă cei care suferă de afecțiuni cardio-vasculare?

Haideți să luăm, pe rând, câteva dintre ingrediente și să aflăm care le sunt virtuțile.

Ștevia are rol, deopotrivă, în scăderea glicemiei și a colesterolului din sânge. E un motiv pentru care, consumată chiar și în stare crudă (doar cu câteva picături de ulei de măsline și de suc de lămâie sau de oțet balsamic) poate să asigure o „curățare” a vaselor de sânge și să prevină formarea „plăcilor”, a straturilor de grăsime de pe pereții vaselor de sânge. Astfel, chiar dacă nu direct, previne tot felul de disfuncții care apar la nivel circulator și care pot genera inclusiv un blocaj al circulației sangvine. Prezența șteviei, în dieta bolnavului cardiovascular, diminuează riscul de accident vascular.

Citește și Salata nepaleză cu castravete amar (rețetă pentru diabetici)

Urda are și ea proprietăți adjuvante, care ajută la o stare de sănătate bună. E recomandată, adeseori, în curele de slăbire sau în dietele bolnavilor de ficat. Consumul regulat de urdă este benefic și datorită faptului că, dintre toate brânzeturile și lactatele, aceasta are cel mai mic conținut de cazeină, dar în schimb proteinele din urdă conțin aminoacizi care ajută la formarea fibrei musculare. Prevenind obezitatea, elimină astfel unul dintre factorii de risc în bolile cardiovasculare. De asemenea, neavând aport de sare, este indicată în cura persoanelor cu hipertensiune arterială.

Nu are sens să amintim acum proprietățile altor ingrediente din această rețetă, cum ar fi mărarul, busuiocul, lămâia și borșul, recunoscute mai ales pentru aportul de vitamine, dar și pentru alte virtuți terapeutice.

Sarmale cu urdă în foi de ștevie (pentru cardiaci)

Ingrediente: ...................

Află mai departe RETETA

Ultima oră
Alte titluri din: Terapii complementare
Vinarița și Iarba dragostei sau “Viagra românească”. Remedii naturiste pentru infertilitate, impotență și frigiditate Vinarița și Iarba dragostei sau “Viagra românească”. Remedii naturiste pentru infertilitate, impotență și frigiditate
Profesorul Ovidiu Bojor a descoperit insulina vegetală studiind alimentația tradițională nepaleză Profesorul Ovidiu Bojor a descoperit insulina vegetală studiind alimentația tradițională nepaleză
Mai multe titluri din: Terapii complementare
Antena3.ro Voia să ia neapărat lecții de zbor și a fost tare fericită, când un prieten de-al mamei sale, milionar, s-a oferit să o ajute. La înălțime în zbor, bărbatul a pus avionul pe pilot automat și i-a arătat ce trebuie să facă. Mama tinerei a descoperit tot
Libertatea.ro Ce a ajuns să facă în Spania un român sătul de corupția. În țară nu-i lipsea nimic
A1.ro Un tânăr internat în spital a fost vizitat de iubita lui. Câteva ore mai târziu, inima lui s-a oprit, iar fata a ajuns în arest
IncomeMagazine.ro Avertismentul președintelui Asociatiei Analistilor Financiari-Bancari: Nu cumpărați acum locuințe. Preturile vor scădea cel putin cu 25%-30% in urmatorii 2-3 ani
Observator.ro Horoscop 26 mai