x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Sucul de merişoare poate ajuta femeile care suferă de artrită (studiu)

Sucul de merişoare poate ajuta femeile care suferă de artrită (studiu)

18 Feb 2019   •   17:25
Sucul de merişoare poate ajuta femeile care suferă de artrită (studiu)

Sucul de merişoare poate elibera durerea din articulaţii cauzată de artrită, notează Daily Mail.

Un studiu sugerează că o porţie zilnică de jumătate de litru de suc de merişoare poate avea efecte pozitive asupra femeilor care suferă de artrită. Femeile care au consumat suc de merişoare timp de trei luni au avut un nivel mai mic de anticorpi care atacă sistemul imunitar şi afectează articulaţiile.

Antioxidanţii din merişoare pot preveni unele dintre reacţiile imune care cauzează durere în cazul oamenilor cu artrită.

 “Studiul indică faptul că sucul de merişoare scade activitatea bolii şi are efecte benefice pentru pacientele cu artrită. Cu toate acestea, sunt necesare studii pe termen lung pentru a dovedi aceste efecte şi pentru a clarifica mecanismul implicat.”, au afirmat autorii studiului, care a fost condus de Universitatea Londrina din Brazilia.

Cercetătorii au selectat 41 de femei cu artrită. Principalele zone afectate, în cazul voluntarelor, au fost mâinile, picioarele şi încheieturile. Cele 41 de voluntare au fost nevoite să consume jumătate de litru de suc de merişoare zilnic, timp de 90 de zile.

Pentru a măsura nivelul de anticorpi, li s-au luat mostre de sânge. Voluntarele au răspuns, de asemenea, la un număr de întrebări legate de modul în care îşi simt articulaţiile.

Rezultatele, publicate în jurnalul Nutrition, au arătat că femeile care au consumat suc de merişoare au avut îmbunătăţiri semnificative cu privire la durerea provocată de artrită.

×
Subiecte în articol: artrita suc de merisoare articulatii dureri