x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Tratamente naturiste. 14 remedii naturale pentru o DIGESTIE UȘOARĂ

Tratamente naturiste. 14 remedii naturale pentru o DIGESTIE UȘOARĂ

30 Mar 2017   •   14:03
Tratamente naturiste. 14 remedii naturale pentru o DIGESTIE UȘOARĂ

Dureri de stomac, balonări, crampe, aciditate - toate acestea sunt urmările unei digestii proaste. Există însă tratamente naturiste la îndemâna oricui. Medicii ne avertizează că majoritatea bolilor de stomac si intestine îsi au originea în proasta digestie a alimentelor pe care le mâncăm. S-a dovedit că digestia deficitară are o influenţă dăunătoare nu numai asupra tubului digestiv, dar si asupra sistemului nervos, care controlează si dirijează activitatea tuturor organelor din organismul omului. Iata care sunt tratamentele naturiste care va vin in ajutor.

Citește și Sucul de castravete, băutura-medicament care curăță rinichii și întregul organism
 

1. Ce alimente trebuie să eviţi
Câteva modificări ale obiceiurilor alimentare au drept urmare normalizarea digestiei. Primul inamic al unei digestii bune sunt grăsimile - redu consumul de mezeluri, carne rosie, brânză si unt. Grăsimile se digeră greu si rămân în stomac mult timp. Alte alimente, cum ar fi varza, ceapa sau fasolea boabe fermentează în sistemul digestiv, provocând balonări. Atenţie, de asemenea, la alimentele care agravează arsurile la stomac - mâncărurile cu sos, ciocolata, menta sau citricele.
Consumă alimente grase cu moderaţie, optează pentru uleiul de măsline crud adăugat după prepararea mâncării, mănâncă legume si fructe în funcţie de ce îţi permite organismul.

2. Bea apă pe tot parcursul zilei

...............

Citește mai mult AICI

×