x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Tratamente naturiste. 6 remedii pentru afecțiunile prostatei

Tratamente naturiste. 6 remedii pentru afecțiunile prostatei

04 Oct 2019   •   01:15
Tratamente naturiste. 6 remedii pentru afecțiunile prostatei

În cazul bărbaților care au trecut de o anumită vârstă, s-a dovedit adeseori că apelând la tratamente naturiste, din timp, pot preveni, ameliora și chiar vindeca afecțiunile deloc plăcute ale acestei glande. 

Prostata este o glandă anexă a aparatului genital masculin, de mărimea unei nuci, situată sub vezica urinară, ce prezintă riscul dezvoltării unor afecțiuni cu consecințe grave odată cu înaintarea în vârstă. Atunci când funcționarea normală a prostatei este afectată, pot apărea următoarele probleme: prostatită, o inflamare a glandei prostate care apare de obicei ca urmare a unei infecții, hipertrofia (mărirea) glandei prostate sau cancerul de prostată, care, în general, este asimptomatic.

Forma cronică apare frecvent la persoanele care depășesc vârsta de 40 de ani, din cauza unor tulburări de echilibru hormonal, atingând o frecvență de aproximativ 30% din numarul bărbaților.

Manifestările clinice ale afecțiunilor prostatei sunt: urinările frecvente, durerile pelviene și abdominale, incontinența urinară, infecții ale tractului urinar, senzație dureroasă ce radiază în zona lombară, șolduri și picioare. Afecțiunile prostatei sunt însoțite adesea de hematurie (prezența sâgelui în urină) și nocturie (urinări involuntare în timpul nopții).

Daca vă numărați printre pacienții care prezintă afecțiuni ale prostatei, trebuie să stiți că, tratarea afecțiunilor prostatei se poate face și cu ajutorul plantelor medicinale. Iată câteva remedii naturiste pentru bolile de prostată:

1. Sucul de urzică
Substanțele din urzică dau un impuls uriaș sistemului imunitar, crescând în mod substanțial limfocitele antitumorale. Proprietăți excelente în tratarea bolilor de prostată au și rădăcinile urzicii.
Doctorul Hans Wagner afirma în revista de medicina „Phytomedicine" că extractul de urzică este mult superior medicamentului antiinflamator Indometacin. Se recomandă să se consume câte 2 pahare/zi, cură îndelungată.

2. Suc de pătlagină

...............................

Află pe Antena Satelor mai multe detalii despre cum poți vindeca afecțiunile prostatei prin TRATAMENTE NATURISTE.

×