x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Tratamente naturiste. Cel mai puternic „medicament natural” care nu trebuie să lipsească din farmacia casei tale

Tratamente naturiste. Cel mai puternic „medicament natural” care nu trebuie să lipsească din farmacia casei tale

24 Apr 2017   •   10:20
Tratamente naturiste. Cel mai puternic „medicament natural” care nu trebuie să lipsească din farmacia casei tale

Tratamente naturiste sunt multe, dar cele care folosesc această plantă-magică sunt cu adevărat imbatabile!

Utilizată din vremuri străvechi pentru calitățile sale terapeutice, această plantă miraculoasă este „medicamentul natural” care nu trebuie să lipsească din farmacia casei tale.

În sezonul când virozele respiratorii ne afectează pe toți, este deosebit de util să ai în casă această plantă care poate fi folosită intern, în caz de bronșite, dar și pentru astm, diaree, ulcer gastroduodenal, în hipercolesterolemie, hipertensiune arterială, tuse, reumatism, stomatite, ateroscleroză, hemoragii. Extern, se folosește în caz de abcese, herpes, bube, tăieturi, furuncule, inflamații articulare de natură reumatică, anumite forme de cancer de piele, ulcer, varicoze.

 Incredibil! O plantă pe care o crești acasă, în ghivece, vindecă miraculos 100 de boli

Tratamentele naturiste care au la bază această plantă ajută la vindecarea rănilor, are efect emolient, antiinflamator, astringent, diuretic, antimicrobian. Pe lângă binecunoscutele sale efecte expectorante, are și efect depurativ cu o arie de acțiune foarte mare – purifică organe vitale precum plămânii, stomacul și sângele, contribuie la scăderea colesterolului și a tensiunii arteriale.

Această plantă cu beneficii uimitoare asupra sănătății este bogată în minerale și calciu, xiloză, tanin, caroten, enzime şi pectine. Conține mulți compuși bioactivi ca flavonoide (compus organic întâlnit în multe plante care are un efect benefic în dieta umană pentru că alterează acțiunea negativă a alergenilor, virușilor și carcinogenilor), alantoină (alt compus organic care stimulează creșterea celulelor) și aucubină (compus organic care protejează ficatul).

Tratamente naturiste. Află rețetele de tinctură, sirop, cataplasmă și decoct

De la această plantă miraculoasă se folosesc frunzele și semințele datorită substanțelor binefăcătoare pe care acestea le conțin. Frunzele conțin mucilagii (xiloză, acid poliuronic, pentozane), glicozizi, saponine, zaharuri, ulei volatil, rezine, substanțe proteice, carotenoizi, filochinonă, substanțe minerale ( potasiu, calciu, fosfor, magneziu, zinc, fier, sodiu, mangan, cupru, bor, molibden și aluminiu), substanțe antibiotice și vitaminele A, C, K, atât de necesare pentru buna funcționare a organismului. Semințele conțin mucilagii și planteoză.

Poate fi administrată sub formă de ceai, tinctură, decoct sau cataplasmă.

Cum se prepară tinctura din această plantă și cum o poți folosi?

.......................

Citește mai departe și află numele plantei miraculoase și rețetele naturiste

×