x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet 5 greșeli majore pe care le fac mulți când vor să slăbească

5 greșeli majore pe care le fac mulți când vor să slăbească

26 Sep 2019   •   20:10
5 greșeli majore pe care le fac mulți când vor să slăbească

Controlul greutății a devenit o mare problemă în zilele noastre, nu degeaba obezitatea și riscul de boli cardiovasculare au devenit extrem de frecvente în lumea civilizată. Atenție, însă, când împart lumea în cea civilizată și ceilalți, nu mă refer la părțile de pe glob unde există probleme serioase cu lipsa hranei ci la acele locuri unde oamenii încă mai mănâncă simplu. Simplitatea, de altfel, este cheia sănătății și a siluetei. Statistic vorbind, în Africa riscul de boli cardiovasculare este cel mai scăzut. Pe de o parte, motivul este simplitatea nutriției iar, pe de altă parte, minunea din produsele exotice, bogate în antioxidanți, nutrienți și grăsimi sănătoase.

Eu, una, îi spun oricui vrea să scadă în greutate că este foarte important să o facă într-un mod deștept și sănătos. Și iată ce NU trebuie să faci dacă vrei să slăbești și să și rămâi cu silueta obținută. Și să mai fii și sănătos(oasă), ceea ce mi se pare esențial.

1. Să te înfometezi

Cea mai la îndemână metodă de slăbit aplicată pe scară largă este reducerea numărului de calorii. De cele mai multe ori la niște niveluri ridicole. Pe termen scurt vei slăbi, e adevărat, însă cu prețul încetinirii tuturor proceselor, inclusiv metabolice şi, în final, al sănătăţii. Înfometarea îţi va încetini metabolismul şi-ţi va băga organismul în sistem de autoapărare, ceea ce va însemna că se va apuca să-şi facă provizii. Aşadar, la final va fi mai rău şi chiar te vei îngrăşa. Nu mai vorbim despre faptul că nu vei mai avea energie pentru nimic şi vei fi mai puţin performantă(ă). Da! Inclusiv creierul are nevoie de nutrienţi şi de energie pentru a funcţiona corespunzător.

Citeste mai mult pe andreeasava.ro

×