x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Cea mai bună metodă de a slăbi fără să te mai îngrași la loc

Cea mai bună metodă de a slăbi fără să te mai îngrași la loc

29 Iul 2018   •   07:13
Cea mai bună metodă de a slăbi fără să te mai îngrași la loc

Problema în cazul multor persoane supraponderale, pe lângă faptul că mănâncă mult și prost, este și că organismul nu le ajută prea mult. Adică arderile metabolice sunt destul de încete. Asta le face practic să depună mai tot ce mănâncă.

Problema metabolismului lent poate ține și de informația genetică, și de o problemă de sănătate dar, de cele mai multe ori, este rezultatul unui stil de viață greșit, pe timp îndelungat.

Organismul are mecanisme de autoapărare atunci când nu este alimentat suficient sau cu ce trebuie iar depozitele de grăsime reprezintă forma sa de a-și face provizii, cât despre încetinirea proceselor, aceasta este o consecință logică a faptului că organismul nu are tot ce-i trebuie pentru a funcționa normal.

Partea bună este că arderile metabolice pot fi intensificate. Dar este o luptă care se dă pe mai multe planuri, pentru a remedia toate componentele de care ți-ai privat până acum organismul. Iată pas cu pas ce trebuie făcut:

1. Combaterea deshidratării

Este primul şi cel mai important lucru pe care trebuie să-l faci. Absolut fiecare celulă a corpului tău are nevoie de apă pentru a funcţiona corect. Înveţi asta încă din şcoală, la anatomie. Cumva, însă, pe traseu, uităm şi ajungem să nu mai facem nici cel mai simplu lucru pentru sănătatea noastră.

Şi nu, cafeaua sau sucurile nu se pun.

×