x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Comportamentul pe Facebook, influenţat de starea psihică şi emoţională

Comportamentul pe Facebook, influenţat de starea psihică şi emoţională

17 Sep 2018   •   15:25
Comportamentul pe Facebook, influenţat de starea psihică şi emoţională

Oamenii care nu au o siguranţă în privinţa relaţiei romantice pe care o au sunt mai predispuşi să folosească Facebook-ul pentru a-şi urmări foştii în mediul online, potrivit oamenilor de ştiinţă, notează Daily Mail.

De asemenea, aceste persoane sunt mai dispuse să-şi ofere informaţiile personale şi să creeze o impresie falsă despre ei prin intermediul site-urilor de socializare. Potrivit ultimilor descoperiri, utilizatorii de pe Facebook care suferă de anxietate sunt mai predispuşi să se compare cu alţi utilizatori din mediul online.

Cercetătorii speră că sublinierea acestor legături va duce la o folosire mai înţeleaptă a site-urilor de sociaalizare.

Studiul, efectuat de Şcoala de Psihologie de la NUI Galway, a descoperit că adulţii care se află în relaţii care nu le oferă nicio siguranţă tind să utilizeze site-urile de socializare pentru a-şi satisface nevoia de ataşament.

În această situaţie intră mai ales persoanele care au o stimă scăzută de sine, care suferă de anxietate sau depresie.

717 adulţi, care utilizează Facebook, au fost rugaţi să completeze un chestionar, potrivit studiului publicat în jurnalul BMC Psychology. Oamenii cu un nivel mare de anxietate legată de ataşament tindeau să se compere mai mult cu aţi utilizatori de pe Facebook. De asemenea, aceşti utilizatori erau cei care lucrau cel mai mult la imaginea lor din mediul online.

 

×
Subiecte în articol: facebook anxietate comportament relaţii