x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Terapia prin grădinărit

Terapia prin grădinărit

14 Iun 2020   •   11:52
Terapia prin grădinărit

Un vechi proverb chinezesc susține că „Viaţa începe în ziua în care sădeşti o grădină”. O fi adevărat sau nu, vă lăsăm pe dvs. să decideţi, dar cert este că lumea plantelor şi a florilor poate fi una cu adevărat fascinantă.

Recompensele și satisfacțiile pe care le oferă grădinăritul sunt dintre cele mai plăcute și mai benefice – aer curat, mișcare, apropierea de natură, dezvoltarea creativității, bucurie, relaxare – o adevărată terapie!

Cu toate acestea planificarea, organizarea și cultivarea propriu-zisă a primei grădini pot fi percepute ca o serie de sarcini copleșitoare, mai ales pentru cei aflați la început de drum. Din fericire, grădinile sunt niște creații surprinzător de iertătoare, iar cel mai bun mod de a învăța să le concepem este, pur și simplu, prin exercițiu.

Grădinăritul nu este o pasiune tocmai simplă și ieftină, întrucât presupune multă dăruire, hărnicie, îndemânare, răbdare și perseverență, fiind potrivit persoanelor de orice vârstă, indiferent dacă își petrec cea mai parte a timpului acasă sau nu. Din păcate, foarte mulți renunță la această preocupare întrucât nu văd rezultatele imediate ale muncii depuse. Însă, frumusețea grădinăritului constă tocmai în supravegherea îndeaproape a florilor și plantelor care ating apogeul chiar sub ochii noștri și din propriile noastre mâini, întregul proces de creştere, de la un fir plăpând și până la stadiul de maturitate, oferindu-ne sentimentul că participăm la miracolul vieţii în diferite forme.

Ce este terapia prin grădinărit?

Potrivit cercetătorilor este unanim recunoscut faptul că un contact regulat cu plante, animale, și mediul natural ne poate îmbunătăți sănătatea fizică și bunăstarea psihică. „Pentru numărul mare de persoane din societatea noastră – atât copii cât și adulți – care se confruntă cu probleme de sănătate fizice sau mintale, creșterea în propria gospodărie a anumitor ierburi aromatice sau legume poate fi deosebit de benefică”, explică specialiștii.

Cum și ce trebuie să faci, pentru o .... terapie eficientă?

............................

Citește mai departe AICI

×